Verkoopadvies

Hoe zorg je dat elke lead een langetermijn relatie wordt?

Praktijkcase: Spinnenbestrijding

108% conversiepercentage

Onderzoek en testen

Elke dag sturen we nieuwe leads naar je nieuwe CRM systeem. Maar het werk is nog niet gedaan. Door een snelle, professionele en commerciële opvolging haal jij het meest uit elke lead. 

Na 4 uur halveert de kans dat je lead converteert. Na 24 uur halveert deze kans nog een keer. Voor een klant van ons zijn we leads gaan binnenhalen voor spinnenwerende coatingen. 

Met een spinvriendelijke aromatische olie impregneren ze alle hoeken en kieren van je woning, waardoor spinnen 6 maanden wegblijven.

De eerste maanden hebben wij zelf de telefoon opgenomen, en zijn we in gesprek gegaan met de nieuwe leads.

1+1=3

Toen we met klanten in gesprek raakten, zijn we gaan testen. Wat kunnen we bijverkopen om de klant nog beter te helpen én de omzet per lead te verhogen?

Veel klanten die zich storen aan de spinnenrag en viezigheid op de woning zijn ook in de markt voor schoonmaakdiensten. Daarnaast bleek dat wanneer één woning last heeft, de overige woningen in de straat vaak ook last hebben en zoeken naar een oplossing.

Door zelf actief mee te werken op de verkoop en continu met de uitvoerder samen te verbeteren heeft deze klant na een jaar nog steeds een conversiepercentage van rond de 100%.

De resultaten van de eerste 3 maanden:

0

Leads

244 aanvragen in 3 maanden via Facebook, Google Ads en organisch verkeer.

0

klussen

Anti-spinnen coatingen verkocht aan de klanten die een aanvraag gedaan hebben.

+ 0

Aangesloten buren

Met 10-20% burenkorting sloten we 81 extra klanten aan. Soms één enkele buur, soms een straat van 8 woningen.

+ 0

Upsells

Naast de behandeling verkochten we boeidelen reiniging en een glazenwas-service.

Verkoopadvies

Bij UPSS Online nemen we verkoop serieus. We begrijpen dat verkoop meer is dan alleen het aanprijzen van een product of dienst. Het gaat om het opbouwen van relaties, het begrijpen van klantbehoeften, het creëren van waarde en het leveren van uitzonderlijke klantervaringen. En dat is precies wat we je helpen te bereiken.

Wanneer je bedrijf een stroom van nieuwe aanvragen binnenkrijgt, begrijpen we dat het een uitdaging kan zijn om ze op de juiste manier op te volgen. Daarom werken we nauw met je samen om je te helpen effectieve communicatieflows op te zetten, zodat je op de juiste manier met potentiële klanten kunt communiceren en ze kunt omzetten in betalende klanten.

We helpen je niet alleen met het verbeteren van je verkoopgesprekken en -communicatie, maar we gaan nog een stap verder. We ondersteunen je bij het bepalen van de juiste prijsstelling voor je diensten, helpen je bij het identificeren van mogelijke upsells en adviseren je over hoe je je aanbod kunt positioneren om je winstmarges te maximaliseren.

En we stoppen niet bij advies alleen. We blijven je ondersteunen en werken nauw met je samen om ervoor te zorgen dat de strategieën die we implementeren, daadwerkelijk resultaten opleveren. Of het nu gaat om het verbeteren van je verkoopprestaties, het verhogen van je conversieratio’s of het verbeteren van je klantrelaties, we zijn er om je bij elke stap te ondersteunen.

De vervolgstappen

4. Website en Huisstijl

Terwijl de leadgeneratie op gang komt, bereiden we jouw bedrijf voor. Een moderne website, bedrijfskleding, busbedrukking, visitekaartjes en meer. Zo kom jij direct goed over op je nieuwe lead.

5. Automatisering

Het succes van je bedrijf is voor een groot deel afhankelijk van een strak verkoop proces. Wij helpen jou met automatische lead opvolging, online betaalmethodes, pinautomaten en meer.

6. Samen groeien

Jouw succes is van belang voor ons eigen succes. We blijven meedenken en komen met nieuwe acties en verbeteringen. En heb jij meer goede ideeën? Deel het met ons!

Klaar om gas te geven?

Neem contact op, drink koffie en overtuig jezelf dat je klaar bent voor de volgende stap in onze samenwerking.